HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Velsen op eigen benen
17-12-2012
De bibliotheek wordt een culturele onderneming.
Per 1 januari 2013 is Bibliotheek Velsen een zelfstandige stichting. Aanstaande zaterdag 22 december wordt dat vanaf 13.30 uur feestelijk gevierd. Als stichting kan de bibliotheek goed aan de slag als cultureel ondernemer, zo wordt gemeld in een persbericht.

Wethouder Cultuur Wim Westerman, en bibliotheekdirecteur Martijn Mewe zullen op 22 december in de bibliotheek een overeenkomst tekenen waarmee de verzelfstandiging een feit is. Vanaf 1 januari 2013 valt de bibliotheek onder een stichting met een Raad van Toezicht. Het College en de gemeenteraad hebben dit jaar de benodigde bestuurlijke besluiten daarover genomen. Zowel bibliotheek als college is blij met deze nieuwe bestuursvorm. De rolverdeling tussen gemeente en bibliotheek is duidelijker en de bibliotheek kan slagvaardiger optreden, aldus de bibliotheek.

‘Als stichting kan de bibliotheek haar cultureel ondernemerschap verder vormgeven. Samenwerking en eventueel fusie met andere bibliotheken of culturele organisaties is mogelijk. Efficiënter werken op het gebied van bijvoorbeeld marketing en administratie komt daardoor nadrukkelijker in zicht. Als stichting kan de bibliotheek subsidies aanvragen bij fondsen waar ze als gemeente-instelling niet terecht kon. De bibliotheek kan (uitleen)diensten betaald inzetten, en workshops en activiteiten aanbieden op kostendekkende basis. Inhoudelijke expertise en educatieve producten kunnen worden aangeboden aan de markt. Dit betekent dat de bibliotheek als stichting goed is toegerust voor toekomstige ontwikkelingen.’

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie