HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Meer bibliotheken op Nijmeegse basisscholen
20-12-2012
Het college van B&W draagt hiervoor jaarlijks 50.000 euro bij.
De gemeente Nijmegen, de Bibliotheek Gelderland Zuid en het plaatselijke basisonderwijs gaan de komende jaren meer bibliotheken op Nijmeegse basisscholen realiseren. Dat gebeurt onder het motto: lezen is leuk, leerzaam en belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door de bibliotheek dicht bij de leerlingen te brengen, hopen de drie partijen het lezen laagdrempeliger onder hun aandacht te brengen.

De Bibliotheek Gelderland Zuid neemt de opstartkosten voor bibliotheekvoorzieningen op basisscholen voor haar rekening. Het college van B&W draagt de komende vijf jaar 50.000 euro per jaar bij aan de Bibliotheek op school. De schoolbesturen denken dat de helft van de scholen binnen nu en drie jaar wil investeren in een eigen bibliotheek op school. Daarna verwachten de drie partijen ook de overige scholen over de streep te kunnen trekken.

Wethouder Henk Beerten: ‘Ik ben blij dat we op deze manier iets extra’s kunnen doen om het lezen te bevorderen en de bibliotheek dichtbij te brengen. Naast de voor iedereen bereikbare bibliotheekfilialen.’

Dit voorjaar zijn binnen het Gelderse Bibliotheeknetwerk al veertien basisbibliotheken (in meerdere gemeenten) met de Bibliotheek op school gestart. Dit werd mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie