HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rob Vellinga overleden
27-12-2012
Door een noodlottig ongeval is Rob Vellinga, directeur van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, op zondag 23 december om het leven gekomen. 
Rob Vellinga overleden
Rob Vellinga, sinds 1989 directeur van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar, werd in de branche gewaardeerd als aimabel persoon en gerespecteerd om zijn gedegen vakmanschap.
De verblijfs- en ontmoetingsfunctie van de bibliotheek stonden bij hem hoog in het vaandel. Vellinga maakte zich sterk voor een aantrekkelijke, laagdrempelige fysieke bibliotheek, die hij niettegenstaande allerlei digitale ontwikkelingen een sterke toekomst toedichtte, zeker in kleine gemeenschappen waar veel voorzieningen verdwijnen.
Mede vanwege de overtuigende manier waarop hij deze visie wist te concretiseren, legde de vestiging te Wassenaar in 2010 beslag op de titel Beste Bibliotheek van Nederland (PDF - Inloggen vereist). De onafhankelijke jury onder voorzitterschap van Felix Rottenberg roemde daarbij met name het cultureel ondernemerschap van Vellinga en zijn team.

Rob Vellinga is 57 jaar geworden. De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 29 december om 10.00 uur te Hoorn.  
In verband met de begrafenis zijn beide vestigingen van Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar komende zaterdag gesloten. In beide vestigingen ligt een condoleanceregister.

Wij wensen zijn gezin, familie en collega's van de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Zie ook het In Memoriam van de medewerkers van de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (5)

Wim Kroon
29-12-2012 16:36
Vreselijk nieuws! Ik wens familie en vrienden veel sterkte!
Wim Kroon, medewerker OBW 1989
Jan Krol
9-1-2013 02:07
Grote genade Rob! Wat verschrikkelijk dat je er niet meer bent. In 2010 en 2011 heb ik je enkele keren ontmoet als winnaar en jurylid van Beste Bibliotheek. Dat waren prachtige ontmoetingen. Onconventioneel, aimabel: dat zijn de kwalifiacties die je als lintjes toekomen. 
gaby benthem
9-1-2013 17:38
dank.
Hans Krol
10-1-2013 19:05
Geschokt vernam ik het overlijden van Rob Vellinga, vooral de wijze waarop aan zijn leven een vroegtijdig einde kwam. Voor mijn pensionering had ik een goed contact met Rob die na Alkmaar zijn draai vond in Wassenaar. De laatste keer dat ik hem sprak was in 2009 toen ik hem feliciteerde met de koninklijke opening van de nieuwe bibliotheek. Typerend was zijn antwoord op 30 juni van dat jaar: "Leuke reactie van jouw kant; het was een mooie opening en goede 'exposure' van onze tent. Het bibliotheekwerk is niet meer wat het was in jouw tijd, het is minder zelfverzekerd en weet eigenlijk niet welke kant het uit moet; ik neem aan dat je dergelijke discussies nog volgt. In Wassenaar heb ik van dat alles geen last en varen we onze eigen koers: een aantrekkelijk ontmoetingscentrum waar de burger zich nog kan verheffen, in vele vormen. Kom gerust eens kijken, ben benieuwd naar je reactie dan."  Het laat zich raden hoe die was. Met genoegen las ik dat het door deze ontvallen collega voor de Wassenaarse bibliotheek ingezette beleid in de toekomst  zal worden voortgezet.
joke verweerd
26-1-2013 18:29
Lieve Gaby, ik zou graag dichterbij reageren, maar ik weet niet of dat mogelijk is. Afgelopen donderdag ben ik met Franky in de filmzaal  van de bieb in Wassenaar geweest, bij de lezing van Ciska Dresselhuis. Ik vond het confronterend, we hadden net het contact hersteld of gevonden, of hoe je het noemt.... ik besef hoe veel meer ingrijpend iedere confrontatie is met jou, lieve Gaby.
Zelfs een schrijfster heeft weleens tekort aan woorden.
Ik wil graag dat je weet ik elke dag aan je denkt, en voor je bid, ik denk echt dat dat van wezenlijk belang is.  Als er iets anders is, waarbij ik iets kan betekenen voor jou, of voor je familie, laat het me weten....... graag tot alles bereid. Hartelijke omhelzing van Joke en de groeten van Fred Verweerd.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie