HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Waterland start Formulierenbrigade
08-01-2013
Bibliotheek Waterland start in samenwerking met Gilde Purmerend een service om mensen te helpen die moeite hebben met het begrijpen en invullen van formele brieven, formulieren en dergelijke.
Door gesprekken met de gemeente Purmerend, contacten met de doelgroep en diverse organisaties zijn Bibliotheek Waterland en Gilde Purmerend op het idee gekomen om vanuit het NL-Plein in de bibliotheek een formulierenbrigade op te zetten, zo wordt gemeld op de website van het Centrum voor jeugd en gezin Purmerend. Het NL-plein wordt met name gebruikt door cursisten laaggeletterdheid en inburgeraars.

In het kader van de Formulierenbrigade zullen er vanaf 15 januari elke dinsdag vrijwilligers aanwezig zijn in de Bibliotheek Purmerend die gratis hulp verlenen bij bijvoorbeeld het invullen van aanvraagformulieren, het lezen en begrijpen van brieven van instanties of het uitleggen van bijsluiters. Via het Gilde Purmerend zetten vrijwilligers zich in om de werkzaamheden van de Formulierenbrigade uit te voeren. Zij ontvangen hiervoor speciale scholing van de gemeente, in samenwerking met de bibliotheek.

Overigens zijn ook in verschillende andere plaatsen Formulierenbrigades actief, maar meestal zonder dat de bibliotheek er dan bij betrokken is.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Rob Pronk
8-1-2013 15:47
Mooi Initiatief. Succes

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie