HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Utrechtse bibliotheken beginnen nieuwe jaar met nieuw bibliotheeksysteem
09-01-2013
Het Bibliotheek Service Centrum (BiSC) en de zeven Utrechtse regiobibliotheken zijn er in de laatste week van december in geslaagd de overstap op het nieuwe bibliotheeksysteem Wise voor alle vestigingen met minimale verstoring en volgens planning te realiseren.

De operatie was complexe vanwege de grote omvang: in 70 vestigingen moesten 700 werkplekken en gegevens van meer dan 300.000 leners worden aangepast. Bovendien is de randapparatuur, zoals betaalautomaten, uitleen- en inleverapparatuur, afkomstig van verschillende leveranciers. Na de omzetting moest alles vervolgens worden getest. Een week lang waren alle vestigingen gesloten.
Voor de overstap naar het nieuwe bibliotheeksysteem inventariseerde BiSC de wensen en eisen van de Utrechtse Bibliotheken ten aanzien een nieuw systeem. Een belangrijke eis was dat het nieuwe systeem kan aansluiten op de landelijke digitale bibliotheek met diensten en producten, zoals een online catalogus waarin onbelemmerd in Nederlandse bibliotheken kan worden gezocht. Nu al kunnen leden van de Utrechtse bibliotheken toegang krijgen tot een portal voor e-books. Uiteindelijk moet de aansluiting ertoe leiden dat de leden van de diensten van alle Nederlandse bibliotheken gebruik kunnen maken.

Meer informatie: Marieke Heuvelman, m.heuvelman@biscutrecht.nl, 030-6354622


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie