HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BiblioPlus biedt gedichten aan bij boodschappen
16-01-2013
In het kader van de Gedichtendag 2013, op 31 januari a.s., biedt BiblioPlus onder het motto 'Vers bij vers' bij talloze bakkers, slagers, bloemisten en groentezaken in haar werkgebied gedichten aan.
De gedichten worden aangeboden bij verswinkels in het Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Grave, Mill & St. Hubert) en de drie meest noordelijke gemeenten van Limburg (Bergen, Gennep en Mook & Middelaar).

In het najaar van 2012 hebben 50 amateurdichters uit de regio hun mooiste gedicht ingestuurd, waaruit een keuze is gemaakt van de 10 mooiste gedichten. Deze gedichten zijn vervolgens afgedrukt op mooi vormgegeven briefkaarten. De ruim 20.000 kaarten zullen op Gedichtendag verspreid worden via de winkels en de bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.

Op 31 januari wordt  de Gedichtendag in Bibliotheek Grave afgesloten met een avond tijdens welke onder andere de gedichten van de actie 'Vers bij vers' door de dichters zelf voorgedragen zullen worden.

BiblioPlus organiseert de actie in samenwerking met Meralit ‘woord in beweging’, Stichting Pen & Stem en De Vrije Dichters Boxmeer.

De landelijke Gedichtendag vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats. Het is de start van de Poëzieweek, die dit jaar voor het eerst plaatsvindt en loopt tot 7 februari. De Poëzieweek heeft als thema 'muziek'. Tijdens de Poëzieweek vinden er ook in tal van bibliotheken activiteiten plaats.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie