HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe prijs voor babyboekje van het jaar
16-01-2013
Naar aanleiding van het vijfjarig bestaan van BoekStart en het Jaar van het Voorlezen 2013, roept BoekStart een nieuwe boekenprijs in het leven voor boekjes voor baby´s van 0 tot 1,5 jaar, het BoekStart Babyboekje van het Jaar. 
De vijf nominaties voor de prijs zullen bekendgemaakt worden tijdens de Negenmaandenbeurs, die plaatsvind van 20 tot 24 februari 2013. Vanaf dat moment kan er gestemd worden door ouders, medewerkers kinderopvang en bibliothecarissen. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens een speciaal BoekStart-event in het voorjaar van 2013.

Boekhandels en bibliotheken worden nauw bij de verkiezing van het BoekStart Babyboekje van het Jaar betrokken, zo wordt gemeld op de website van BoekStart. De winnaar ontvangt een mooie prijs en aan de boekhandel wordt een display ter beschikking gesteld voor het gewonnen boek. Verder wordt het winnende boekje cadeau gedaan aan prominente Nederlanders die onlangs een baby hebben gekregen.
BoekStart is vanuit de bibliotheek geïnitieerd en heeft inmiddels zijn weg gevonden naar het merendeel van de ouders met hun jonge kinderen: 90 procent van de bibliotheken doet mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus en kinderopvang zijn actief betrokken en onlangs is er een pilot met de boekhandel gestart. Met het instellen van de prijs hoopt men te bereiken dat er meer goede babyboekjes op de markt worden gebracht en dat goede bestaande babyboekjes worden herdrukt. Ook wil de prijs het publiek (m.n. ouders en medewerkers kinderopvang) bewust maken van wat goede babyboekjes zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie