HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Publiek positief over campagne Lees Meer
19-01-2013
De campagne Lees Meer, bedoeld om het publiek kennis te laten maken met het e-bookaanbod van de gezamenlijke bibliotheken, lijkt goed aan te slaan, zo vindt Stichting Bibliotheek.nl (BNL). BNL toont zich tevreden dat er zich in nog geen twee maanden tijd meer dan 25.000 mensen hebben aangemeld via de campagnesite. Ruim de helft daarvan leest ook daadwerkelijk een e-book via deze site.
Deze mensen, 14.000 tot nu toe, lezen gemiddeld twee e-books. Het meest populair zijn De laatste trein naar Istanbul, Cel en Levenslijn. Het aanbod aan titels wordt nog verder uitgebreid, onder andere met Vloed van Susan Smit, Wanneer je omringd bent door vlammen van David Sedaris, Laat maar waaien van Daphne Deckers, Ik zal kijken wat ik voor je kan doen van Gerard Ekdom en Pijn van Beau van Erven Dorens.

Imago
De website heeft al meer dan 75.000 unieke bezoekers getrokken. Een kwart van de Nederlanders heeft kennisgenomen van de campagne: 40% van de bibliotheekleden en 18% van de niet-leden. Men vindt de campagne duidelijk, passend bij de bibliotheek en geloofwaardig. Bijna de helft van de mensen die de campagne heeft gezien, komt in actie: praat erover, bezoekt de website, informeert bij de bibliotheek of meldt zich aan.
De campagne pakt ook positief uit voor de beeldvorming: de bibliotheek gaat met z’n tijd mee. Ook niet-leden houden er een positief beeld aan over. Dit zijn de belangrijkste conclusies van een effectmeting door onderzoeksbureau Blauw Research in opdracht van Stichting Bibliotheek.nl, zo meldt BNL in een persbericht.

Campagne
De campagne Lees Meer biedt iedereen de mogelijkheid kennis te maken met het lezen van e-books. Zo kun je e-books vinden die passen bij de plek waar je bent bijvoorbeeld een museum of dierentuin, of bij een onderwerp dat je bezighoudt, zoals een gezonde start in het nieuwe jaar. De e-books zijn te lezen op een tablet, smartphone, pc en op de meeste e-readers met een browserfunctie. Het gaat om streaming e-books, die online te lezen zijn via wifi, internet en 3G.
Lees Meer is ook beschikbaar voor niet-leden van de bibliotheek. Door zich eenmalig aan te melden, krijgen ook zij direct en kosteloos toegang tot alle e-books van Lees Meer.

Meer informatie is te vinden op de campagnesite.
Het komend nummer van Bibliotheekblad (nr.2), dat verschijnt op 31 januari, bevat een interview met Diederik van Leeuwen, directeur van Bibliotheek.nl, over deze campagne en het e-bookaanbod.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie