HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Verhalencoach breidt uit naar Brabant
22-01-2013
De Verhalencoach, een van oorsprong Gelders concept, heeft onlangs ook voet aan de grond gekregen in Brabant. De bibliotheken van Oss en Den Bosch en twee bibliotheken in Noordoost-Brabant hebben De Verhalencoach sinds kort opgenomen binnen hun dienstverlening.
De Verhalencoach is oorspronkelijk ontwikkeld door Biblioservice Gelderland. De eerste bibliotheek die er - in 2011 - mee aan de slag ging, was Bibliotheek Veluwezoom. Daarna volgden enkele andere Gelderse bibliotheken, zoals Bibliotheek Gelderland-Zuid (Nijmegen) en Wijchen (waar het project ook onlangs van start is gegaan); Bibliotheek Hoeksche Waard (Oud-Beijerland) was de eerste niet-Gelderse bibliotheek waar het concept werd geïntroduceerd.

Nu voegen zich bij dit rijtje dus ook de bibliotheken van Den Bosch, Oss (Maasland), Veghel en Uden. In Oss sluit het project enigszins aan bij 'Lezers van Stavast', waarbij met een groep van 40 lezers de verdieping gezocht wordt.

Het concept De Verhalencoach gaat uit van persoonlijk (lees)advies op basis van een gesprek van drie kwartier waarin de verhalencoach en de klant praten over diens lees-, luister- en kijkgeschiedenis.

Het concept De Verhalencoach kreeg in 2011 de Bibliotheek Innovatie Prijs.

Zie ook dit filmpje.

Voor meer informatie, zie de website van De Verhalencoach en dit artikel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie