HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Lezen & Schrijven opent online boekwinkel
30-01-2013
Stichting Lezen & Schrijven heeft deze week een online boekwinkel gelanceerd waarbij een deel van de opbrengst ten goede komt aan de bestrijding van laaggeletterdheid. 
De online boekwinkel is tot stand gekomen in samenwerking met YouBeDo. Tien procent van de aankoopprijs van de via de online boekwinkel aangeschafte boeken gaat naar Stichting Lezen & Schrijven of naar Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering (ABC), een stichting die zich inzet voor de belangen van Taalambassadeurs (voormalig laaggeletterden).
De kopers kunnen zelf bepalen aan welk goed doel zij willen schenken. Het gedoneerde geld gebruikt Stichting Lezen & Schrijven onder het motto 'boeken voor boeken' voor het ontwikkelen van boeken en lesmateriaal voor laaggeletterden om zelf aan de slag te gaan, zo laat de stichting weten in een persbericht.

Daarnaast presenteerde de stichting een mobiele zuil die overal in Nederland geplaatst kan worden, bijvoorbeeld bij samenwerkingspartners. Via deze zuil kunnen mensen direct boeken bestellen via de online boekwinkel en zo bijdragen aan de aanpak van laaggeletterdheid, aldus Stichting Lezen & Schrijven.

De online boekwinkel is hier te vinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie