HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekservice Fryslân organiseert bijeenkomst over FryskLab
30-01-2013
Bibliotheekservice Fryslân (BSF) organiseert op 27 februari een kennisdagdeel over het project FryskLab, een (mobiel) FabLab waarbij BSF betrokken is en dat later dit jaar in gebruik zal worden genomen.
FryskLab is het resultaat van een samenwerking tussen BSF, Fablab Benelux, hackerspace Frack en lokale partners uit het onderwijs en kunsteducatie. FryskLab is een mobiel BiblioFabLab waarmee invuling wordt gegeven aan een vorm van bibliotheekwerk nieuwe stijl. Er is gekozen voor de specifiek mobiele invalshoek vanwege het rurale karakter van de provincie. Momenteel is de BSF in gesprek met potentiële partners uit onderwijs, kunsteducatie en bedrijfsleven om het project breed draagvlak te geven en garant te kunnen staan voor een duurzame exploitatie, zo wordt gemeld op fablab.nl.
Het streven is om het FryskLab bij de start van het nieuwe schooljaar in gebruik te nemen.

Tijdens de bijeenkomst op 27 februari zullen de plannen voor het FryskLab worden voorgesteld. Keimpe de Heer, bestuurslid van Stichting Fablab Benelux,  verzorgt een inleiding over FabLabs en het onderwijs. Verder geeft dr.ir. Hylke van Dijk, Lector Serious Gaming bij de Noordelijke Hogeschool, aan hoe FryskLab past in de plannen van de Noordelijke Hogeschool. Daniël Levy, eigenaar van Speelkracht,  vertelt over de principes van omgekeerd leren en co-creatie en hoe je elkaar inspireert. Tot slot kan men aan den lijve ondervinden hoe het nieuwe bibliotheekwerk vorm en inhoud krijgt. Hackerspace Frack levert hierbij ondersteuning.

De bijeenkomst vindt plaats van 10.00-13.00 uur en de toegang is gratis.

Voor meer informatie, zie de flyer.

Voor meer informatie over het fenomeen FabLab, zie dit artikel. Overigens blijkt uit de reacties bij dit artikel dat ook de Brabantse Netwerkbibliotheek een congres voorbereidt over dit thema, dat vermoedelijk in april gehouden zal worden en waarover later meer informatie bekendgemaakt wordt. Verder werd onlangs bekend dat de FlevoMeer Bibliotheek in de Bibliotheek Lelystad, in samenwerking met Fablab Flevoland, op 16 maart a.s een 'mini Fablab' opent.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie