HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Massaontslag Bibliotheek Eindhoven
01-02-2013
Via een vrijwillige vertrekregeling wordt getracht het aantal gedwongen ontslagen te beperken.
De Bibliotheek Eindhoven heeft ontslag aangevraagd voor 20 van de 89 medewerkers, zo wordt bericht door het Eindhovens Dagblad. De ontslagen zijn het gevolg van subsidieverlaging, aldus directeur Thijs Kuipers. Gefaseerd wordt de subsidie van zes miljoen euro anno 2010 teruggebracht naar drie miljoen in 2015. Kuipers: ‘Het subsidieniveau voor 2013, 4.700.000 euro, is de aanleiding voor deze reorganisatie. Feitelijk en formeel is deze reorganisatie de afronding van een reorganisatie die reeds begin 2012 door de interim-directie in gang is gezet. Voor het grootste gedeelte gaat het dan ook niet om een verdere reductie van het personeel.

De Bibliotheek Eindhoven heeft in nauw overleg met de gemeente een nieuwe inhoudelijke koers ontwikkeld voor de periode 2014-2017. Met twee speerpunten. Kuipers: ‘Als onderdeel van een Educatief Programma worden in vrijwel alle spilcentra in Eindhoven bibliotheekpunten voor de jeugd geopend. Het programma richt zich op het bevorderen van de leesvaardigheid en mediawijsheid van kinderen tot het einde van de basisschoolleeftijd. De Centrale Bibliotheek in de Witte Dame zal zich de komende jaren ontwikkelen tot een centrum voor media, educatie en persoonlijke ontwikkeling. Het wordt veel sterker een kenniswerkplaats waar Eindhovenaren samen met elkaar kennis kunnen vergaren en ontwikkelen.’

OR, personeel, UWV en vakbonden zijn over de voorgenomen reorganisatie geïnformeerd. De OR heeft positief gereageerd. Er is een regeling getroffen voor de medewerkers die vrijwillig willen vertrekken, waardoor het aantal gedwongen ontslagen beperkt zal kunnen blijven.

Zie ook deze beelden en dit eerdere bericht


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Jo
18-2-2013 09:07
 En ook hier wordt weer niet gesproken over de ontslagen die er vorig jaar hebben plaatsgevonden...

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie