HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VoorleesExpress van start in regio Deventer en Overijssel
04-02-2013
In het kader van het project komen voorlezers aan huis om aan kinderen tussen de 2 en 8 jaar voor te lezen.
Deze maand gaat VoorleesExpress Overijssel van start in regio Deventer (Deventer, Raalte en Nijverdal) en de regio Enschede (Enschede, Losser, Haaksbergen en Wierden). Aan het eerste seizoen kunnen 60 gezinnen deelnemen. Ieder gezin wordt gekoppeld aan een voorlezer, die een halfjaar lang één uur per week bij het gezin thuis komt voorlezen. Op deze manier wordt het leesplezier vergroot en de taalontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. Bovendien krijgen de ouders handvatten om het voorlezen een vaste plek te geven in het gezin. Op initiatief van het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken wordt de VoorleesExpress uitgerold over Overijssel. De uitvoer ligt daarbij in handen van de lokale bibliotheek.

Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers getraind in de methode Interactief Voorlezen.

Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert een aantal voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie