HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuw project: Lezen is werelds
06-02-2013
De Bibliotheek A tot Z en basisschool vergroten bij leerlingen het leesplezier door de inzet van digitale media.
Basisschool De Klimop en De Bibliotheek A tot Z introduceren gezamenlijk het project: Lezen is werelds. Hiermee willen zij het lezen bij de leerlingen meer onder de aandacht brengen en op een bijzondere manier het leesplezier bij hen vergroten: door digitale media in te zetten. De feestelijke aftrap van Lezen is werelds vindt plaats op vrijdag 15 februari, De Klimop locatie Rijsoord. Bibliotheek A tot Z noemt het project uniek vanwege de inzet van digitale media, gekoppeld aan leesbevordering.

De Bibliotheek A tot Z heeft Lezen is werelds ontwikkeld naar aanleiding van de vraag van Theo Douma, interim-directeur van CBS De Klimop: ‘Wij willen lezen stimuleren via het gebruik van digitale media’. Het project is tot stand gekomen door met elkaar in gesprek te gaan over hoe op een eigentijdse manier deze doelstelling op school zou kunnen worden verwezenlijkt. Lezen is werelds stimuleert het leesplezier, de woordenschat en de mediawijsheid. De titel, en daarmee het thema van het project, is gekoppeld aan het thema van de Kinderboekenweek van vorig jaar, 'Hallo wereld!'. Op deze manier werken de leerlingen van De Klimop het gehele schooljaar met eenzelfde thema rondom het lezen. 

Alle groepen van De Klimop nemen deel aan het project. Iedere leerkracht leest in zijn groep voor uit een boek dat centraal staat. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag met het produceren en publiceren van media. In het project is een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8 opgenomen, waarbij leerlingen in elk nieuw schooljaar een stap verder gaan in het proces van teksten schrijven en publiceren.

Meer informatie over het project wordt vertrekt door educatieconsulent Kim Kokkelink.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie