HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Radio 4 Klassiek vanuit Bibliotheek Den Bosch
08-02-2013
Op woensdag 20 februari zendt Radio 4 de hele dag uit vanuit het pand van de Stadsbibliotheek in ’s-Hertogenbosch.
De bibliotheek ontvangt lokale gasten en coryfeeën van Radio 4. Eric Alink en Cor Swanenberg schrijven een nieuw volkslied en er is heel veel live muziek, onder andere van het Storioni Trio en Capella Pratensis. Tussen 9:00 en 19:30 uur kunnen mensen vrij de BiEB binnenlopen om (een deel van) het programma bij te wonen.

Voor vroege vogels is er om 7:00 uur een speciaal muziekontbijt, aangeboden door de bibliotheek. Margriet Vroomans ontvangt hier de Commissaris van de Koningin en Tony van der Meulen.

Tussen 9.00 en 12.00 wordt er gepresenteerd door Clairy Polak en zijn stadschroniqueur Eric Alink en volkszanger Cor Swanenberg aanwezig op het Biebplein. Met hulp van de bezoekers schrijven zij een nieuw Brabants volkslied dat rond 11:15 uur ten gehore zal worden gebracht.
Verder op de dag praat Edwin Rutten met jonge musici van De Muzerije, interviewt Hans Haffmans het Storioni Trio over hun nieuwe Beethoven-cd en bezoekt hij de cd-afdeling van de bibliotheek. Wouter Pleijsier ontvangt Bert Palinckx, Han Vogel en burgemeester Ton Rombouts.

Diverse Radio 4-verslaggevers trekken de stad in sfeerimpressies te maken: Gijs van Maanen zoekt inspiratie voor een nieuw Brabants volkslied bij het carillon, op de markt en in een fluisterbootje. Martijn Grimmius bezoekt ’s ochtends de markt, de kapel, een winkel en het station en ’s middags de muziekbuurt, het Jheronimus Bosch Art Center en de St. Jan.

Het volledige programma van deze dag is hier en hier te vinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie