HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kenniswerkplaats in Bibliotheek Eindhoven
11-02-2013
Leefbaarheid en participatie in buurten en wijken staan centraal in het eerste thema: Social Innovation.
De Bibliotheek Eindhoven start op aanstaande donderdag 14 februari met Paradigma, een kenniswerkplaats rond de vakgebieden design, kunst en technologie. Iedere maand wordt er aan de hand van een actueel thema op het snijvlak van deze drie gebieden een programma gemaakt door onder anderen kunstenaars, wetenschappers, designers, filosofen en schrijvers. Doelgroepen hierbij zijn nieuwsgierige, breed geïnteresseerde en hoogopgeleide mensen. Bij Paradigma staan de ontmoeting, de uitwisseling van informatie en het ontwikkelen van nieuwe ideeën centraal.

Voor Paradigma is een speciale afdeling in de bibliotheek ingericht met een collectie standaardwerken en nieuwe uitgaven rondom de thema’s design, kunst en technologie. De bibliotheek ontwikkelt tegelijkertijd een digitaal platform waar alle opnames, teksten en het volledige programma terug te zien zullen zijn.

Voor deze maand is het thema Social Innovation. Centraal staan nieuwe initiatieven voor verbetering van leefbaarheid en participatie in de buurten en wijken. MAD emergent art center is organisator van de programma’s in februari en maart. Daarna verloopt de invulling en samenstelling van het programma via open inschrijving; iedere partij (instelling, collectief of individu) kan een voorstel doen voor een tentoonstelling, lezing, debat.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie