HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot Bibliotheek Gouda en Groene Hart Ziekenhuis
11-02-2013
Op de afdelingen Cardiologie, Chirurgie en Orthopedie kunnen patiënten een iPad huren waarmee ze toegang krijgen tot de bibliotheekcollectie.
Onlangs werd in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) het officiële startsein gegeven van een pilot in het kader waarvan patiënten via gehuurde iPads gebruik kunnen maken van de collectie van de Bibliotheek Gouda.

Op zijn website schrijft het GHZ daarover: ‘Een verblijf in het ziekenhuis kan soms lang duren. Sommige mensen vinden het moeilijk om zich in een ziekenhuisbed te ontspannen of hebben door hun ziekte minder zin in bezoek of een praatje. Even een boek of tijdschrift lezen, surfen op het internet, e-mail checken, een spelletje spelen of een muziekje luisteren op de computer, kan dan afleiding bieden. Vanaf februari is het voor patiënten op de genoemde afdelingen daarom mogelijk om een iPad te huren. Met de iPad kunnen patiënten uit de collectie van de bibliotheek boeken downloaden of huren. Hiervoor hoeven zij geen lid te zijn van de bibliotheek. De bibliotheek brengt haar collectie en dienstverlening hierdoor dichter bij de mens.’

Deze dienstverlening is een driewegsamenwerking tussen het ziekenhuis, bibliotheek en BeagleBoxx, een service-onderneming gespecialiseerd in het aanbieden van informatie, communicatie en entertainment via de iPad
Het betreft een pilot die vier maanden zal duren. Het GHZ heeft hiervoor 30 gesponsorde iPads van Vodafone en de Stichting Vrienden van het GHZ gekregen. Deze stichting zet zich in om het verblijf van patiënten in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Lotte Sluyser
15-2-2013 14:23
Leuke pilot en nuttig. Ik ben benieuwd welke informatie en ebooks aangeboden worden via de Ipad en of deze info uit de collectie van de bieb komt of door de bieb is ingekocht bij BeagleBoxx?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie