HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
André Vandorpe gaat Boek.be leiden
13-02-2013
De Raad van Bestuur van Boek.be heeft André Vandorpe per april aangesteld als nieuwe directeur van Boek.be, de belangenvereniging van het boekenvak.
André Vandorpe (1959) was voorheen onder meer werkzaam in arbeids-organisatorisch onderzoek (bij de Stichting Innovatie en Arbeid van de SERV), communicatie (onder andere als directeur van communicatiehuis Magelaan) en als account manager in opdracht van diverse drukkerijen voor uitgeverijen en verwante culturele klanten. Hij is momenteel directeur van het departement vorming van ABVV-Metaal.

De in Gent woonachtige Vandorpe was daarnaast jarenlang bestuurslid bij het theatergezelschap Compagnie Cecilia en hij is een uitgesproken liefhebber van het boek. Vandorpe: ‘Mijn voorganger, Geert Joris, is er met verve in geslaagd om alle belanghebbenden in de sector nieuwe perspectieven te bieden. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren, samen met het onvolprezen Boek.be-team, het door hem uitgetekende pad verder te bewandelen. Vanuit mijn gevarieerde overlegervaring zal ik niet nalaten om de belangen van zowel de grote als de kleine spelers binnen het boekenvak op elk niveau te behartigen en te verenigen. Met de neuzen in dezelfde richting kunnen we het boekenvak doorheen deze onheilspellende crisisjaren helpen.’

Tot Vandorpes indiensttreding fungeert Jef Maes als directeur ad interim van Boek.be.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie