HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Inholland in 2015 volledig digitaal
14-02-2013
Het College van Bestuur van Hogeschool Inholland heeft deze week besloten dat  de bibliotheekcollectie van de hogeschool per september 2015 volledig digitaal moet zijn.
Bibliotheekmanager Ria Paulides stelt in een bericht op de website van Inholland: 'Straks hoef je geen boeken meer te lenen en te reserveren. Je krijgt geen boetes meer voor te laat inleveren, en je kunt vakliteratuur direct thuis en op de werkplek via pc of laptop inkijken. Dat is ons streven. We hebben nu twee jaar om dit voor elkaar te krijgen.'  In het bericht wordt er aan toegevoegd dat 75% van de collectie reeds digitaal wordt aangeboden via Lybrin en dat voor genoemde datum dus nog slechts de resterende 25% gedigitaliseerd moet worden.

De eerste stap in het digitaliseringsproces is dat informatiespecialisten van de bibliotheek gesprekken gaan voeren met de onderwijscommissies van de opleidingen om te bekijken wat noodzakelijke en gewenste titels zijn voor de digitale collectie. Ook wordt contact gezocht met uitgevers om in samenwerking met ICT-marktplaats SURFmarket te kijken naar een geschikt businessmodel, aldus het persbericht. Ria Paulides. 'De uitdaging in het businessmodel is dat vraag en aanbod elkaar gaan vinden en dit een werkbare en betaalbare toegang oplevert tot vakliteratuur. Onze school neemt hierin het voortouw. Ik merk dat we met veel belangstelling worden gevolgd door bibliotheekcollega’s van andere hogescholen.'

Inholland merkt overigens op dat de fysieke studieplaatsen op de locaties zullen blijven (maar niet meer 'bibliotheek' genoemd zullen worden), net zoals de informatiespecialisten, om gebruikers te helpen  bij de zoektocht naar vakliteratuur, vakbladen en overige informatie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie