HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekplaza 2013
15-02-2013
Het thema dit jaar: The Switch
Op donderdag 11 april wordt in de Meervaart in Amsterdam Bibliotheekplaza 2013 gehouden, met als overkoepeld thema The Switch. Nationale en internationale sprekers vertellen over hun visie op veranderen. Hoe zij er met hun bedrijf of organisatie in zijn geslaagd om gelijke tred te houden met de ontwikkelingen of zelfs een nieuwe richting in zijn geslagen.

Dagvoorzitter en gastheer Ruben Maes begeleidt de aanwezigen bij het formuleren van de parallellen met de wereld van bibliotheken. Het programma bevat onder meer themasessies.

Tegen de achtergrond van veranderende behoeften bij het publiek en verschuivende sociale trends zijn bibliotheken bezig zich te ontwikkelen. Hun maatschappelijke relevantie staat voor hen buiten kijf, maar welke richting gaan ze op om dat aan het publiek te bewijzen? Moet het roer volledig om of volstaan ze met het tijdig bijsturen van de koers met enkele graden? Tijdens Bibliotheekplaza 2013 wordt gekeken naar bewegingen die andere (bibliotheek)organisaties over de hele wereld maken om er voor te zorgen dat ze springlevend en aantrekkelijk blijven.

Inschrijven kan hier, voor meer informatie: Projectteam Bibliotheekplaza (Manon Ober en Cynthia Overbeek)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie