HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biebtobieb van start
18-02-2013
Vanaf vandaag kunnen gebruikers zich registeren en het platform gaan vullen.
Het landelijke digitale kennis- en innovatieplatform voor de openbare bibliotheekbranche biebtobieb is live gegaan, zo bericht het SIOB. Op biebtobieb kan men tips, ervaringen en meningen delen die van belang zijn voor de ontwikkeling van het bibliotheekwerk. Het platform biedt individuele medewerkers en groepen de mogelijkheid om kennis te delen, samen te werken en op elkaar te reageren, gebruikmakend van de nieuwste inzichten rond kennisdelen en sociale media.

Biebtobieb is voor alle medewerkers van openbare bibliotheken, PSO’s en landelijke bibliotheekorganisaties, maar ook samenwerkingspartners en andere belangstellenden: iedereen kan individueel lid worden. Na registratie kan men direct aan de slag met het plaatsen van berichten al dan niet voorzien van bijlagen zoals office bestanden, pdf´s, video´s en afbeeldingen. En iedereen kan reageren op de berichten van anderen of deze waarderen, zonder tussenkomst van een redactie of beheerder. Wel is er sprake van moderatie, ‘omdat kenniswerk mensenwerk is en alleen het inrichten van een digitaal systeem niet voldoende is om tot een levendig kennis- en innovatieplatform te komen’.

Het platform biedt de mogelijkheid groepen aan te maken en binnen netwerken aan de slag te gaan. Zo kunnen er groepen gemaakt worden voor projecten, voor provinciale of landelijke vakberaden of andere netwerken. Dit kan besloten, om in een veilige, vertrouwde omgeving met andere groepsleden kennis te delen en samen aan documenten te werken. Ook kunnen deelnemers zich aansluiten bij publieke groepen om bijvoorbeeld over een specifiek thema kennis te delen. Iedere deelnemer kan zelf een groep starten. Deelnemers uit het hele land zijn vindbaar op basis van hun profiel. Zij zijn via diverse contactmogelijkheden bereikbaar, voor een vraag of een project.

Momenteel wordt er gewerkt aan extra functionaliteiten zoals een fulltext zoekfunctie, een agendafunctie, de mogelijkheid bepaalde content extra uit te lichten en het samenwerken in documenten. In de komende weken zullen deze functionaliteiten successievelijk actief worden.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie