HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekvoorziening Oldambt mogelijk voortgezet dankzij vrijwilligers
21-02-2013
De bibliotheekvoorziening in twee dorpen in de Groningse gemeente Oldambt kan mogelijk, in aangepaste vorm, voortgezet worden doordat de dorpsbelangenverenigingen van de gemeente de ruimte hebben gekregen om te onderzoeken of ze, met inzet van vrijwilligers,  in enige vorm een bibliotheekvoorziening overeind kunnen houden.
De gemeente Oldambt wil 200.000 euro bezuinigen op het bibliotheekwerk, waardoor de vestigingen in de dorpen Bad Nieuweschans en Nieuwolda dreigen te moeten sluiten.

De dorpsbelangenverenigingen van beide kernen hebben echter aangegeven sluiting van de bibliotheekvestigingen als een groot verlies voor hun gemeenschap te zien en te willen strijden voor behoud van een bibliotheekvoorziening in beide dorpen (wellicht in de vorm van een uitleenpunt). ´We zien het niet zitten dat onze oudjes naar Winschoten moeten om hun boeken te halen en te ruilen. Ook voor ouders met jonge kinderen wordt een wekelijks extra ritje naar Winschoten lastig. In dit krimpgebied wordt de leesachterstand groter als de bibliotheken verdwijnen. Waar een basisschool is hoort een bibliotheek,´ aldus de woordvoerders van de dorpsbelangenorganisaties.

Nadat zij contact hadden gezocht met wethouder Bard Boon van Oldambt is er vervolgens in een overleg, waarbij ook Biblionet vertegenwoordigd was, afgesproken dat beide dorpen de mogelijkheid krijgen met een goed plan te komen om een vorm van bibliotheekvoorziening te kunnen laten voortbestaan. De vrijwilligers hebben tot 1 juli 2013 de tijd om met een goed plan te komen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie