HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Dongen heropend
25-02-2013
Theek 5 vestiging ziet samenwerkingskansen met voordeurdelers.
Afgelopen vrijdag 22 februari heropende burgemeester Simone Dirven-van Aalst de Theek 5 vestiging in Dongen, waar ook onderdelen van Stichting Richting en het steunpunt Wonen, Zorgen en Service in de Wijk een plek hebben gekregen: voor de bibliotheek potentiële samenwerkingspartners.

Vestigingscoördinator Wanda Jochems in BN De stem: ‘We profiteren nu van elkaars kennis, kunde en aanwezigheid. Door faciliteiten te delen kunnen we bovendien goedkoper werken. Mede door de komst van Richting was het mogelijk om de openingstijden van de bibliotheek fors uit te breiden. De eerste reacties van bezoekers zijn uiterst positief. Veel kinderen hebben het zelfs over de “nieuwe” bibliotheek. Aan sommige zaken - zoals bijvoorbeeld de verplaatsing van de inlever- en uitleenbalie - moet men nog even wennen, maar de nieuwe bewegwijzering en gethematiseerde kleurvlakken op de vloer spreken veel mensen aan. Bovendien is het aantal internetwerkplekken uitgebreid van vijf naar acht. In de ochtend verwelkomen we vooral ouderen en jonge moeders. Die staan vaak om 9.00 uur al voor de deur. Ook de verruimde openingstijden met de speciale “zelfservice-uren” zijn dus meteen een groot succes.’

De bibliotheek is voortaan op maandag van 09.00 – 20.00 uur open, van dinsdag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 13.00 uur. Doordeweeks zijn er tot 14.00 uur geen medewerkers aanwezig, wel is er kaartverkoop en verkoop van VVV- en bioscoopbonnen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie