HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rijnsburg naar gemeenschapshuis
25-02-2013
Op de nieuwe locatie is de bibliotheek 70 uur per week geopend, waarvan 24 met personeel.
De vestiging Rijnsburg van de Bibliotheek Katwijk sluit op 16 maart de deuren aan de Smidstraat, op 2 april wordt de nieuwe locatie aan het Burgemeester Koormansplein in gebruik genomen, zo wordt bericht op de website. De bibliotheek krijgt een plek in gemeenschapshuis De Burgt, het oudbouwdeel van het voormalige gemeentehuis Rijnsburg.

Directeur Margreet Buwalda: ‘Ik denk dat de meeste Rijnsburgers blij verrast zullen zijn over deze nieuwe bieb. Want behalve een nieuwe en moderne inrichting, een actuele collectie van 18.000 banden voor jong en oud en een gezellige tijdschriftentafel bieden we straks heel ruime openingstijden zodat iedereen op zijn of haar eigen tijd terecht kan. Van de ruim 70 uur die de bibliotheek per week open gaat, zijn er 24 uur (elke dag een paar uur) mét personeel. Wie bijvoorbeeld een vraag heeft, kiest dan een moment uit dat er een medewerker aanwezig is. Maar wie zichzelf kan redden, gaat naar de bieb wanneer het hem of haar uitkomt en kan daar met de zelfservice prima uit de voeten.”

Burgemeester Jos Wienen vorig jaar op Katwijk.nl over het gemeenschapshuis: ‘De Burgt wordt een mooie plek waar de Rijnsburgers elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen. Instellingen en organisaties die Rijnsburg als dorp letterlijk en figuurlijk verbinden, vinden er onderdak. De verbouwing van het gemeenschapshuis start in het najaar 2012. Het gemeenschapshuis opent halverwege maart 2013 haar deuren. Vooralsnog zijn er 14 toekomstige gebruikers, waaronder de Oranjevereniging, een centrum Jeugd en Gezin, de muziekschool, een logopediepraktijk en een kinderopvang. En het wordt weer in gebruik genomen als trouwlocatie.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie