HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Heiloo heropent vandaag officieel
01-03-2013
Morgen, op de open dag, kan het publiek kennismaken met de vernieuwde bibliotheek.
Vandaag wordt de Bibliotheek Heiloo officieel heropend. Sinds de officieuze heropening in november is er proefgedraaid met de nieuwe indeling. Op haar website schrijft de bibliotheek over de veranderingen: ‘De jeugdafdeling is bij elkaar geplaatst in één gedeelte van de bibliotheek met meer ruimte voor de verschillende leeftijdsgroepen.
Er is o.a. een tribune geplaatst, waar kinderen lekker een boek of tijdschrift kunnen lezen en groepen worden ontvangen.
De romans en de informatieve boeken voor volwassenen staan bij elkaar en er is een afdeling Anders Lezen ingericht, met speciale aandacht voor mensen met leesproblemen.
Binnen het volwassen gedeelte is ook een unieke afdeling voor young adults (15+) gerealiseerd.
De indeling van de bibliotheek is nu logischer. Door de gebruikte kleuren is alles ook overzichtelijker. Door een betere presentatie wordt beter zichtbaar wat de bibliotheek in huis heeft.

Om de kosten te drukken is veel werk door de eigen medewerkers gedaan, aangevuld met vrijwilligers, die zich speciaal voor dit project hadden aangemeld. Er hadden zich zelfs zoveel vrijwilligers aangemeld (meer dan 50), dat niet iedereen mee hoefde te helpen’, aldus de bibliotheek.

Voor de herinrichting van de jeugdafdeling kreeg de Bibliotheek Heiloo financiële ondersteuning uit het Coöperatiefonds van Rabobank Noord-Kennemerland. Door de bijdrage van 7830 euro kon een tribune voor de jeugd worden gerealiseerd die zal worden gebruikt bij het ontvangen van groepen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Ook kunnen kinderen er een boek of tijdschrift lezen.

Tijdens de open dag, morgen, zijn er rondleidingen en houdt de directeur tweemaal een vragenuurtje. Plaatselijke auteurs zijn aanwezig, onder wie Jaap en Josta de Graaf die hun boek Heiloo, een dorp in oorlogstijd presenteren. Er wordt voorgelezen aan kinderen van drie tot zeven jaar en de nog jongeren kunnen zelf een verhaaltje bedenken dat wordt opgenomen met een iPad. Het volledige programma is hier te lezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie