HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Muziek verbindt op Goeree-Overflakkee
01-03-2013
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta maakt samen met een aantal culturele partners maart tot een muziekmaand.
De maand maart is op Goeree-Overflakkee door een aantal samenwerkende partners op cultureel gebied uitgeroepen tot muziekmaand. Stichting Companen, Muziekschool Goeree-Overflakkee, fotoclub de Rarekiek en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta bieden gezamenlijk een programma rond het thema de kracht van het lied. Met deze themamaand willen zij laten zien dat samenwerken werkt en dat men over-en-weer bereid is om over muren heen te kijken, met als doel meer mensen te bereiken met hun aanbod.

De themamaand wordt op vanavond geopend met een muzikaal optreden in het Diekhuus door het duo Accordeon Melancolique dat een programma brengt waarin korte gedichten en citaten afwisselen met muziekstukken met invloeden uit onder meer blues- en Zuid-Amerikaanse, Franse, Klassieke en volksmuziektradities.

Op zaterdagmiddag 9 maart vindt in het Diekhuus de officiële opening van de muzikale themamaand plaats. Leden van Fotoclub de Rarekiek zijn in de afgelopen maanden bezig geweest met het samenstellen van een muzikale fototentoonstelling. Belangstellenden kunnen de foto’s onder het genot van een drankje en een aantal muzikale intermezzo’s (door leerlingen van de Muziekschool Goeree-Overflakkee) bekijken. De openingshandeling wordt verricht door wethouder Gerrit de Jong.

Als derde onderdeel staat er op donderdagavond 14 maart een Boek&Film-avond geprogrammeerd in de filmzaal van het Diekhuus. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en het Filmhuis vertonen de film Paradise Road die kort zal worden ingeleid door medewerkers van de bibliotheek en de muziekschool.

Als sluitstuk van de themamaand verzorgen de leerlingen van Muziekschool Goeree-Overflakkee op vrijdagavond 22 maart in de Aula van de Technische School een slotconcert. Dit concert zal visueel worden ondersteund met beelden, verzorgd door fotoclub de Rarekiek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie