HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Intermediair: bibliotheken behoren tot beste flexwerkplekken van Nederland
03-03-2013
Bij een door tijdschrift Intermediair gehouden verkiezing van de beste flexwerkplekken in de acht grootste steden van Nederland komen bibliotheken in verschillende steden als beste uit de bus.
Met name de bibliotheken in Amsterdam, Tilburg en Almere worden genoemd als de beste flexwerkplek van de stad.

Intermediair schrijft onder andere: 'Bibliotheken bleken vaak verrassend goede buiten-de-deur-werkplekken, maar in elke stad was er ook wel een lokale koffietent die goed inspeelt op wat flexwerkers willen. (...) Terwijl Nederlanders minder boeken, dvd’s en cd’s lenen, zijn de bibliotheken de laatste jaren uitgegroeid tot steeds belangrijkere buiten-de-deur-werkplekken. Alle bezochte bibliotheken spelen goed in op de wensen van laptopwerkers: vrijwel overal zijn grote leestafels met stopcontacten en uitstekende gratis wifinetwerken.
Meest opvallende – en best scorende – bibliotheek is de nieuwe bibliotheek in Almere. Een van de beste buiten-de-deur-werkplekken die we hebben aangetroffen zelfs. (...) Zo goed is de Almeerse bibliotheek zelfs, dat een ondernemer die we spraken, en die van plan was een flexplek-locatie te openen in Almere, dat na marktonderzoek niet meer deed. Reden: de populariteit van de bieb.'

Intermediair keek onder andere naar het beschikbare wifinetwerk, het aantal aanwezige stopcontacten, de kwaliteit van de aanwezige horeca, de locatie en de mogelijkheden om contact te leggen met andere flexwerkers.

Als reden voor het onderzoekje noemt Intermediair het feit dat steeds meer mensen niet meer elke dag op kantoor werken. Behalve de circa 300.000 hoogopgeleide zzp’ers gaat het dan ook om een grote groep mensen met een vaste baan, die niet meer elke werkdag op kantoor hoeven te verschijnen.

Overigens zijn de drie beste flexwerkplekken van Nederland volgens IntermediairSeats2Meet Strijp-S (Eindhoven), In de Ruimte (IDR) (Utrecht), Launch café (Groningen)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie