HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot online talencursus in Nijkerk en Hoevelaken
04-03-2013
De bibliotheek laat de leden met korting deelnemen.
De Bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken biedt haar leden de mogelijkheid deel te nemen aan een online talencursus. Directeur Roel Zuidhof op de website: ‘Vroeger hadden we talencursussen op cd en dvd en in het grijze verleden op cassettebandje maar dat is allemaal verleden tijd. E-learning, oftewel via internet is een prachtige manier om een taal te leren of om je talen wat bij te spijkeren. 24 uur per dag beschikbaar en op je eigen tijd kun je er mee aan de slag. Het is ook ideaal om voor de vakantie even weer een opfriscursus te gaan doen. Daarom hebben we de cursus ook voor een korte periode.’

Het programma Tell Me More gaat uit van een communicatieve aanpak. Er kunnen zeven talen geleerd worden: Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans (twee soorten), Chinees en Nederlands als tweede taal. In het programma zijn meer dan veertig verschillende soorten oefeningen, tientallen uren video en interactieve spraakoefeningen.

Door een instaptoets aan het begin van de cursus wordt het basisniveau bepaald. Op basis van het resultaat wordt er een specifiek programma samengesteld afgestemd op niveau. Maandelijks ontvangen deelnemers een rapport met vorderingen en het is mogelijk om tussentijds het niveau te toetsen.

Leden van de bibliotheek betalen € 7,50 per maand, voor een jaar € 50,00. De kosten worden gekoppeld aan de bibliotheekpas en kunnen in de bibliotheek worden betaald via de betaalautomaat en binnenkort via Ideal. De bibliotheek biedt de cursus aan in het kader van een pilot.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie