HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dictee voor Project Voorleesvisite
04-03-2013
Op 20 maart wordt het Groot Dictee Wijchen gehouden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan voorleesbevordering.
De Bibliotheek Wijchen , de Lions Club Wijchen, het Maaswaal College, Kans & Kleur (Wijchens basisonderwijs) en Eis Bos organiseren gezamenlijk een dictee voor een goed doel, het Wijchense project Voorleesvisite.

Het Groot Dictee Wijchen, niet in dialect maar in het Nederlands, wordt gehouden op 20 maart 2013 in het Maaswaal College en telt 200 woorden. Voor de winnaar is er eeuwige roem, voor de drie beste deelnemers zijn er bovendien prijzen. Die zijn er ook voor de beste groep en de deelnemer die het hoogste sponsorbedrag weet te realiseren. In het Maaswaal College worden die dag nog twee dictees gehouden. In de ochtend een kinderdictee, ’s ochtends een jongerendictee. Alle dictees zijn rechtstreeks te volgen via WijchenTV.

De opbrengst van het dictee komt ten goede aan het project Voorleesvisite van de Bibliotheek Wijchen. Bij minimaal tien gezinnen met minstens één kind in groep 1-2 van de basisschool wordt gedurende tien weken wekelijks op een vaste tijd thuis voorgelezen. Doel is door het aanwennen van regelmatig voorlezen de achterstand in taalontwikkeling te verbeteren, het ontwikkelen van leessmaak en het ontdekken van voorleesplezier met elkaar. Aan alle kinderen binnen het gezin wordt voorgelezen. De voorlezer heeft een voorbeeldfunctie: ouders zien hoe er voorgelezen wordt en leren zij hoe ze dat ook kunnen doen. De ouders worden geïnformeerd over het belang van voorlezen.

Na tien weken Voorleesvisite hebben kinderen en ouders genoeg ervaring en kennis opgedaan om zelf het voorlezen een vaste plaats te geven. Om de routine vast te houden krijgt ieder gezin een op maat gesneden voorleeskoffertje met boeken en krijgen alle kinderen een gratis bibliotheekabonnement. Als afsluiting van de tien weken voorlezen is er een bibliotheekbezoek.

Het project Voorleesvisite wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Lions Quest.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie