HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Strijen op de schop
06-03-2013
De verbouwing geschiedt in het kader van een operatie waarbij vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard worden verkleind en/of vernieuwd.
Zoals eerder bericht nopen bezuinigingen de Bibliotheek Hoeksche Waard tot het verkleinen en/of vernieuwen van haar vestigingen. ‘Het mooiste en belangrijkste deel van de collectie wordt aantrekkelijker opgesteld en vestiging Strijen krijgt een facelift. Niet alle boeken passen in de nieuwe opstelling. Een gedeelte komt daarom beschikbaar via een depot en kan daar worden aangevraagd. Dat is gratis voor houders van een MAXI abonnement (voorheen top abonnement)‘, aldus de website van de bibliotheek.

De vestigingen Oud-Beijerland, Numansdorp, Puttershoek, Klaaswaal en ’s-Gravendeel hebben al een opknapbeurt ondergaan, Strijen is de zesde in de reeks. De Bibliotheek Hoeksche Waard maakt van de gelegenheid gebruik om in de vestiging een renoverings- en moderniseringsslag te maken: de vernieuwde bibliotheek zal gaan werken volgens de nieuwste retailprincipes. Er komt onder meer een corner met Hoeksche Boeken waar alles over de Hoeksche Waard en van schrijvers uit de Hoeksche Waard wordt gepresenteerd in een apart meubel. De verbouwing is overigens niet al te ingrijpend omdat er naar verwachting binnen enkele jaren zal worden verhuisd naar het te renoveren dorpshuis van Strijen. De gemeente zal daarover binnenkort een definitieve beslissing nemen.

Vanwege de verbouwing zal de Bibliotheek Strijen van maandag 25 maart tot en met maandag 1 april gesloten zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie