HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA-Innovatieprijs naar Annemarie Bruins
06-03-2013
De OBA-Innovatieprijs is gewonnen door Annemarie Bruins, klantenservicemedewerkster in de regio Nieuw-West. Met deze door de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor het eerst georganiseerde interne wedstrijd werden medewerkers gestimuleerd een actieve bijdrage te leveren aan inhoudelijke vernieuwing van de bibliotheek.  
Inzenders dienden zich te presenteren via een filmpje van maximaal een minuut op YouTube waarin ze hun idee kort en krachtig uiteenzetten. Dat leverde twintig bijdragen op waaruit het personeel vijf finalisten koos die zich op 5 maart op het Communicatieplein in een pitch presenteerden aan de vijfhoofdige jury.
Criteria van de jury: is het voorstel innovatief, is het origineel, past het in maatschappelijke ontwikkelingen, is het uitvoerbaar door de OBA, is het overdraagbaar naar de hele organisatie, is er een reëel kostenbedrag en aantal formatie-uren genoemd en ten slotte ook: hoe professioneel is de presentatie?

De winnares voldeed aan deze criteria met haar plan om in deze tijden van bezuinigen en sluiten van vestigingen via cocreatie en inzet van jongeren sprankelende filmpjes te maken waarop filialen van de OBA hun brede dienstenpalet onder de aandacht brengen van scholieren. Zij sleepte daarmee een bedrag van 5000 euro en 100 formatie-uren in de wacht om haar plan daadwerkelijk uit te voeren.

Annemarie Bruins
Annemarie Bruins

Een positief oordeel van de jury was er ook voor het idee van Leo Willemse (Regio Oosterdokseiland) en Marjolein Frijling (AmsterdamFM) om op voor AmsterdamFM een wekelijks radioprogramma te maken met als insteek reportages over de vele gezichten van de OBA. In hun eigen woorden: 'We willen de stille kracht van de OBA naarbuiten brengen.'
Behartenswaardig was het idee van Francisco Nunes (Regio Zuid) om de leesbevorderingscampagne Nederland Leest waarbij leden van de bibliotheek eens per jaar een gratis boek ontvangen voortaan geheel of in afwisseling met de huidige actie voor volwassenen toe te spitsen op de jeugd. 

Gezien de geanimeerde reacties wil de OBA het initiatief continueren, mogelijk met inschakeling van het publiek.

De filmpjes van de vijf finalisten:
Annemarie Bruins
Leo Willemse en Marjolein Frijling
Francisco Nunes
Guy Bangoura en Paul de Jager
Frank Verbeek


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie