HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
ProBiblio en BISC willen samenwerken
07-03-2013
Vandaag hebben de directeuren van ProBiblio (Provinciale Service Organisatie van Noord- en Zuid Holland) en BISC (Provinciale Service Organisatie van Utrecht) hun medewerkers en alle bibliotheken in hun werkgebied op de hoogte gebracht van het voornemen van beide organisaties om samen te gaan werken. 
Beide organisaties laten in een persbericht weten dat zowel Anne Rube van ProBiblio als Mireille Pondman van BISC ervan overtuigd zijn dat het de moeite waard is om de mogelijkheden tot samenwerking te verkennen. Het persbericht spreekt van twee sterke organisaties die gezamenlijk kunnen werken aan verbetering van de (niet-gesubsidieerde) dienstverlening en elkaar inspireren en stimuleren op het terrein van de (provinciaal gesubsidieerde) programma’s en projecten.

Binnenkort komen delegaties van BISC en ProBiblio bij elkaar om de gedachten nader te bepalen en om concrete plannen te maken. Hun gezamenlijke doel is om de bibliotheken in de drie provincies te laten ervaren dat zij – door de gezamenlijke dienstverlening – hun publiek beter kunnen bedienen.

ProBiblio, de Provinciale Serviceorganisatie van Noord- en Zuid-Holland is een organisatie die diensten levert aan bibliotheken met een gezamenlijk totaal van 1,5 miljoen leden. BISC, de PSO van de provincie Utrecht levert diensten aan de Utrechtse bibliotheken met een gezamenlijk totaal van 235.000 leden. Gezamenlijk werken de organisaties voor 52 bibliotheekorganisaties.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie