HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
FlevoMeer Bibliotheek opent BiblioLab in Lelystad
07-03-2013
Op zaterdag 16 maart zal in de bibliotheek in Lelystad, een vestiging van FlevoMeer Bibliotheek, BiblioLab geopend worden, het eerste FabLab in een Nederlandse bibliotheek.
De officiële opening van het BiblioLab wordt om 10.30 uur verricht door gedeputeerde de heer J. Lodders.

FlevoMeer Bibliotheek noemt het BiblioLab in een persbericht een openbare 3D-werkplaats waar iedereen kennis kan maken met het digitaal ontwerpen en 3D-printen. 
Tijdens de openingsuren van de bibliotheek is het mogelijk de wereld van het digitaal ontwerpen, 3D-printen en lasersnijden te ontdekken. Kunstenaars, studenten en stagiaires van FabLab Flevoland hebben een werkplaats in de bibliotheek en zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. In het nieuwe BiblioLab kunnen jong en oud kennis delen, ontmoeten, ontwerpen en produceren, aldus FlevoMeer Bibliotheek.

Vanaf 28 maart is het mogelijk in Bibliotheek Lelystad workshops 3D-printen te volgen. In deze workshop van twee avonden wordt geleerd een product te ontwerpen en te produceren. Het begint met een idee, dat wordt omgezet in een computermodel en daarna wordt geprint.

In de loop van dit jaar zal ook in Friesland een FabLab in gebruik worden genomen, het Frysklab, een mobiel Fablab dat door Bibliotheekservice Fryslân wordt gerealiseerd in samenwerking met Fablab Benelux, hackerspace Frack en lokale partners uit het onderwijs en kunsteducatie.

Op 2 april a.s. organiseert de Brabantse Netwerkbibliotheek een conferentie tijdens welke onder andere ook ingegaan zal worden op het fenomeen FabLab (cq makers space).

Zie ook het artikel 'Staan Nederlandse bibliotheken open voor FabLabs?'.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie