HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Velp verhuisd naar onderwijslocatie
08-03-2013
Het onderkomen biedt de bibliotheek nieuwe samenwerkingskansen.
Afgelopen maandag 4 maart opende de Bibliotheek Velp de deuren van haar nieuwe vestiging in het nieuwe gebouw van ROC A12. De bibliotheek heeft er de beschikking over een ruimte waar de materialen in beleefwerelden gepresenteerd worden. De Bibliotheek Velp is na de Renkumse vestiging van de Bibliotheek Veluwezoom de tweede bibliotheek die is ingericht volgens dit retailconcept.

De verhuizing van de Bibliotheek Velp is mede ingegeven door gemeentelijke bezuinigingen. De zoektocht naar een andere locatie leidde naar een ruimte in het nieuwe gebouw van ROC A12. Hierdoor kon niet alleen een kostenbesparing gerealiseerd worden, ook kunnen de banden aangehaald worden met het ROC A12 en het naastgelegen Arentheem College, Titus Brandsma.

Het aanwezige talencentrum van de school is verbouwd tot een combinatie van openbare bibliotheek voor de inwoners van Velp en studeerplekken voor de studenten van ROC A12. De Bibliotheek Veluwezoom en ROC A12 willen niet alleen samenwonen, maar ook nadrukkelijk samen werken.

Lianne Busser, directeur de Bibliotheek Veluwezoom, over de samenwerkingskansen door beide partijen: ‘Educatie is een belangrijk speerpunt binnen ons beleid. Deze locatie stelt ons extra in staat als bibliotheek inhoudelijke ondersteuning te geven aan het onderwijs op het gebied van lezen, mediawijsheid en informatievaardigheden. Zo zijn met het Titus Brandsma de eerste afspraken voor lessen social media al gemaakt. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheid om de mbo-studenten stageplaatsen te bieden op het gebied van bijvoorbeeld jeugdactiviteiten, ICT, marketing, horeca, events en lezingen.’

Op 22 maart vindt de officiële opening plaats, die samen met het ROC A12 georganiseerd wordt. De dag erna houdt de bibliotheek open huis. Er zijn gedurende de dag verschillende optredens. Zo zal jongleur Rik Sietzema zijn kunsten vertonen en is er Afhaalpoëzie van dichter Û. Geronimo Stilton is van de partij om met kinderen op de foto te gaan. Kinderen kunnen ook deelnemen aan voorleesactiviteiten en er zullen media-demonstraties gegeven worden. Daarnaast komt jeugdboekenschrijver Thijs Goverde langs en is er live muziek. Voor bezoekers die nog niet lid zijn van de bibliotheek is er een kennismakingsaanbieding.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie