HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Historisch Centrum Overijssel start met project e-depot voor hele provincie
12-03-2013
Het Historisch Centrum Overijssel (HCO) start, in opdracht van de provincie Overijssel, met een project om te komen tot een gemeenschappelijke e-depotvoorziening voor de hele provincie.  
Een e-depot is een bewaarplaats voor digitale archiefstukken waarbij zowel langdurig bewaren, authenticiteit als toegankelijkheid worden gewaarborgd.

Het HCO gaat het project opzetten en uitvoeren in samenwerking met gemeenten en waterschappen in de provincie.
De eerste fase is een plan van aanpak waarin concrete activiteiten, zoals een aantal pilots, zullen worden opgenomen. Ook wordt er een Overijsselse Coalitie Digitale Duurzaamheid (OCDD) opgericht voor overleg en om draagvlak voor het project te creëren, zo laat het Historisch Centrum Overijssel weten in een persbericht

De provincie heef voor het project een stimuleringsbudget beschikbaar gesteld van 500.000 euro.

Minister Bussemaker (OCW), het IPO, de UvW en de VNG hebben onlangs afspraken gemaakt om het archief van de overheid toegankelijker en duurzamer te maken, waardoor overheidsinformatie voor burgers beter vindbaar en sneller openbaar moet worden. Ook wordt de historische archiefinformatie beter toegankelijk via een landelijke portal. Deze afspraken zijn vastgelegd in het Archiefconvenant. In het kader van dit Archiefconvenant gaat het Nationaal Archief een netwerk van e-depots realiseren. (Zie ook dit bericht)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie