HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Overlast jongeren in Bibliotheek Helmond leidt tot wegblijven leden
12-03-2013
Sinds enkele maanden wordt de Bibliotheek Helmond in toenemende mate geteisterd door jongeren die overlast veroorzaken. Enkele leden hebben al aangegeven vanwege de overlast uit te zullen wijken naar andere bibliotheken, zoals die in Deurne.
De overlast is met name sinds de winter sterk toegenomen, zo stelt Dianne Timmers, manager publieke dienstverlening van Bibliotheek Helmond, in het Eindhovens Dagblad. 'Medewerkers worden uitgedaagd en bedreigd. De jongeren lopen over meubilair, maken herrie, brengen vernielingen aan, besmeuren en bevuilen spullen. Je wilt niet weten wat je beneden in de toiletten soms aantreft,' aldus Timmers. Er is ook sprake van bedreigingen en met name vrouwelijke bibliotheekmedewerkers worden met weinig respect bejegend, reden waarom er nu op de avonden mannen werken, zo stelt Timmers in het Eindhovens Dagblad.

Volgens Omroep Brabant hebben enkele leden al aangegeven dat ze niet meer naar de bibliotheek in Helmond willen komen en zullen uitwijken naar andere bibliotheken, zoals die in Deurne. Dit tot verdriet van Timmers. De bibliotheek is echter niet van plan met een pasjessysteem aan de deur te komen.

Het aanspreken van de jongeren op hun gedrag heeft niet mogen baten. Timmers in het Eindhovens Dagblad: 'Dan lachen ze je in het gezicht uit. Medewerkers voelen zich dan zo machteloos.'  Ook de politie is ingeschakeld, maar zonder resultaat. De jongeren trekken zich weinig aan van de waarschuwingen die ze van de politie hebben gekregen.

Vandaag zegde wethouder Margreet de Leeuw van Helmond toe dat jongerenwerkers er mede zorg voor moeten gaan dragen dat de overlast van de, vooral allochtone, jongeren in de Helmondse bibliotheek tegen wordt gegaan, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Zie ook dit verslag van Omroep Brabant.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie