HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Groesbeek boekte in 2012 ledenwinst
13-03-2013
De uitlening van films en luisterboeken nam in 2012 toe, die van boeken en cd’s gestaag af.
In 2012 werd de Bibliotheek Groesbeek 70.000 keer bezocht, de website trok 31.000 bezoekers, zo blijkt uit de jaarcijfers. Het ledenaantal steeg licht; het aantal jeugdleden (bijna 1900) en leden met een Alles-in-een-abonnement (bijna 1500) bleef nagenoeg hetzelfde. Het aantal leden met een mini-abonnement steeg naar 700.

Er werden bijna 157.000 boeken en tijdschriften uitgeleend; daarnaast waren er bijna 30.000 uitleningen van films, muziek, games en luisterboeken. De uitleencijfers van films en luisterboeken vertonem een stijgende lijn, die van boeken en cd’s loopt gestaag terug, maar liggen nog steeds boven het landelijke gemiddelde.

Op 7 maart 212 werd door wethouder Pim Spaan het eerste BoekStartkoffertje uitgereikt. In totaal werden er dat jaar 66 koffertjes uitgereikt aan baby’s die in Groesbeek zijn geboren. Tot de succesvolle activiteiten behoorden de lezing van Tom Lanoye, de voorstelling Hallo wereld waarmee de Kinderboekenweek geopend werd en de informatieavonden over e-readers en e-books.  De bibliotheek zegt er ook dit jaar alles aan te zullen doen om de dienstverlening aan leden, bezoekers en onderwijs uit te breiden.

Zie ook dit eerdere bericht over het afblazen van een voorgenomen bezuiniging in 2012.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie