HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven geeft voorproefje toekomstplannen
13-03-2013
De Bibliotheek op School 0-13 is een stap in de nieuwe koers van de bibliotheek.
Morgen, 14 maart, kan het publiek kennismaken met de toekomstplannen van de Bibliotheek Eindhoven. Om 16.30 uur gaan op feestelijke wijze de deuren van de Bibliotheek op School 0-13 in basisschool ’t Startblok open. Daarmee wordt het startschot gegeven van de uitrol van de Bibliotheek op School 0-13 over de deelnemende basisscholen en spilcentra in Eindhoven, een volgende stap in de nieuwe koers van de Bibliotheek Eindhoven. Deze koers, die onlangs door de Stuurgroep Bibliotheek van de Toekomst werd gepresenteerd in het plan Odyssee BE Innovatie- & transitieprogramma de Bibliotheek Eindhoven 2013-2017 (pdf), rust op twee pijlers: het educatieve programma met aandacht voor jeugd en de transformatie van de centrale vestiging in de Witte Dame tot kenniswerkplaats.

Het educatieve programma krijgt onder meer vorm door het nieuwe programma Wijzer met taal en media. Hiermee gaat de bibliotheek kinderen van 0 tot 13 jaar, basisonderwijs en voor- en buitenschoolse opvangorganisaties ondersteunen bij de ontwikkeling van kennis en vaardigheden op het gebied van taal, lezen, informatie en media. De effectiviteit van het programma wordt vergroot door de bibliotheek binnen de muren van spilcentra en basisscholen te brengen en intensief samen te werken me de onderwijspartners. Tijdens de opening zal bijzonder hoogleraar Bibliotheekwetenschap Frank Huysmans de betekenis van de Bibliotheek op School 0-13 voor de ontwikkeling van taal- en mediavaardigheden bij kinderen toelichten. De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Mary-Ann Schreurs (D66).

‘s Avonds geeft de Bibliotheek Eindhoven met een bijeenkomst van Paradigma een inkijk in de transformatie van de Witte Dame naar kenniswerkplaats. Paradigma is een kenniswerkplaats rond de vakgebieden design, kunst en technologie. Iedere maand wordt er aan de hand van een actueel thema op het snijvlak van deze drie gebieden een programma gemaakt door kunstenaars, wetenschappers, designers, filosofen en schrijvers. Op 14 maart legt Paradigma met het thema Robotica een duidelijke link naar de technologische ontwikkelingen die in Eindhoven plaatsvinden.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie