HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Amstelveen maakt op begane grond plaats voor boekhandel
18-03-2013
De Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, een vestiging van Amstelland Bibliotheken, is wegens een verbouwing vanaf 22 april tot en met 14 juni gesloten. Op de begane grond van het pand krijgt boekhandel Libris Venstra een plek.

'In het najaar van 2010 besloot de gemeenteraad tot bezuinigingen op de bibliotheek. Een van die besluiten is: commerciële verhuur door de gemeente van de begane grond en verhuizing van de bibliotheek aan het Stadsplein naar de eerste etage’, aldus de bibliotheek in een persbericht.

Tijdens de verbouwingssluiting zal de vestiging vernieuwd worden. Directeur Christine Kempkes: 'Wij begrijpen dat de tijdelijke sluiting enig ongemak zal veroorzaken. Wij zijn er ook van overtuigd dat de vernieuwde bibliotheek voor een verbeterde dienstverlening zal zorgen. Natuurlijk met de fysieke collectie maar zeker ook met (interactieve) digitale diensten en de vele verblijfmogelijkheden. Zo zal de bestaande vergaderruimte met het beste uitzicht op het Stadsplein op de tweede verdieping worden omgebouwd tot een mooie ruimte met werkplekken, direct via een wenteltrap te bereiken vanaf de eerste etage. We zien uit naar 15 juni en verwelkomen iedereen dan graag in de vernieuwde bibliotheek.'

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie