HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Lek & IJssel geeft klanten een rol bij de collectievorming
18-03-2013
In een proefproject kunnen de klanten hun wensen voor de aanschaf van materialen kenbaar maken.
De Bibliotheek Lek & IJssel laat 5% van haar budget voor de collectie 2013 besteden door haar klanten, zo wordt gemeld op de website. ‘Wilt u zelf bepalen welke boeken, luisterboeken en dvd's er in de Bibliotheek komen? Dat kan bij de Bibliotheek Lek & IJssel. De Bibliotheek is niet alleen voor, maar ook van iedereen. Daarom krijgt u meer invloed op de collectie. Laat ons weten wat uw wensen zijn!’

Het gaat daarbij niet om bestsellers, daarvan worden er al meerdere exemplaren aangeschaft. Informatieve boeken worden aangeschaft tot maximaal hbo-niveau: alles daarboven kan uit de provinciale collectie gereserveerd worden. Engelstalige boeken worden aangeschaft, anderstalige niet.

Iedereen kan meedoen door het invullen en verzenden van het wensenformulier. Uit de verzamelde wensen wordt een keuze gemaakt. Maandelijks zal op de website te zien zijn welke materialen er zijn aangeschaft. Tevens wordt gemotiveerd waarom sommige wensen niet gehonoreerd konden worden.

Het betreft vooralsnog een proefperiode, die loopt tot en met september jaar. In oktober maakt de bibliotheek de balans op en wordt beslist of we er doorgegaan wordt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie