HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek en boekhandel in Houten werken samen in Biebwinkel
21-03-2013
Gisteren is in Bibliotheek Houten-Centrum met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de bibliotheek en boekhandel Wijs officieel de zogeheten 'Biebwinkel' geopend.
Bibliotheek Lek & IJssel, waarvan de vestiging Houten-Centrum deel uitmaakt, stelt op haar website:  'In de Boekenweek beginnen Boekhandel Wijs en de Bibliotheek Lek & IJssel met iets nieuws: de Biebwinkel in de Bibliotheek Houten-Centrum. Daarmee gaan zij voorop in een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de samenwerking tussen bibliotheken en boekwinkels.'

In de Biebwinkel zijn bestsellers uit de boekhandel te vinden, alsmede veelgevraagde boeken uit de bibliotheek en populaire kinderboeken. Dit onder het motto: 'Wilt u niet wachten als een populair boek dat u wilt lezen is uitgeleend? Koop het dan direct in de Biebwinkel in de bibliotheek.'

De Biebwinkel in Houten geldt als proef voor de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken. Als de bezoekers van Bibliotheek Houten-Centrum de Biebwinkel waarderen volgen er meer in Utrecht.

Ook in Dordrecht is sprake van samenwerking tussen een boekhandel (kinderboekwinkel De Giraf) en de bibliotheek, maar deze is meer gericht op het gezamenlijk organiseren van activiteiten en leesbevordering.
Ook hebben eerder verschillende bibliotheken met lokale boekhandels samengewerkt door vanuit de bibliotheekwebsite te verwijzen naar de webshop van de boekhandel, zoals KopGroep Bibliotheken en Bibliotheek Rijn en Venen.

Bibliotheek Eemland opende in september vorig jaar ook een 'biebwinkel', maar anders dan in Houten is daarbij geen boekhandel betrokken en het aanbod bestaat uitsluitend uit boeken van lokale schrijvers. (Zie hierover dit artikel.)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie