HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuw bibliotheekconcept in Waalwijk
22-03-2013
De vernieuwde Bibliotheek Waalwijk krijgt een eigentijdse inrichting, een actuelere collectie en ruimere openingstijden.
De Bibliotheek Midden-Brabant voert in Waalwijk een nieuw bibliotheekconcept in. Om de bezoekers van deze bibliotheek nog beter van dienst te zijn, zal de inrichting van de Bibliotheek Waalwijk aangepast worden aan de eisen van deze tijd. Bovendien biedt de vernieuwde bibliotheek een actuelere collectie die nog meer is afgestemd op de behoeften van de klant en worden de openingstijden verruimd. De veranderingen worden nog voor de zomer doorgevoerd en zijn mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Waalwijk.

De bibliotheek krijgt een nieuwe inrichting waar de te lenen materialen een veel prominentere plek innemen. Er komen een leescafé en een aantal plekken waar men rustig kan studeren of werken. Toerisme & UITpunt Waalwijk houdt een plek in de vernieuwde bibliotheek. De collectie van de bibliotheek wordt flink vernieuwd: het aanbod omvat straks zo’n 50.000 boeken, dvd’s, luisterboeken, games, tijdschriften en kranten, meer geactualiseerd dan momenteel het geval is. De bibliotheek zal meer exemplaren van populaire titels inkopen, bestsellers die gratis te leen zijn. De openingstijden worden verruimd, men kan voortaan ook elke ochtend terecht. Dat is mogelijk dankzij de invoering van zelfbediening.

Directeur Publieke Dienstverlening Peter Kok op de website van de bibliotheek: ‘Klanten willen een bibliotheek die open is wanneer het hen uitkomt, waar ze een keuze hebben uit een ruim en actueel assortiment. Dat gaan we hen bieden met deze vernieuwde Bibliotheek Waalwijk. We hebben uit kostenoverwegingen gekozen voor het toepassen van een landelijk bibliotheekconcept. De Bibliotheek Waalwijk is na de Bibliotheek Heyhoef (Reeshof, Tilburg) de tweede bibliotheek van Midden-Brabant waar we dit concept gaan implementeren. In de toekomst willen we al onze bibliotheekvestigingen zo gaan inrichten. Hiermee kunnen we alle inwoners van Midden-Brabant op een kwalitatief hoogstaande en eigentijdse manier blijven bedienen. Naast onze fysieke bibliotheken zetten we ook in op goede digitale en educatieve diensten.’

Inwoners van Waalwijk kunnen een stempel op het interieur van de bibliotheek drukken door een stoel te doneren. Die krijgt, voorzien van de naam van de schenker, een prominente plaats aan de leestafel. Uit de inzendingen kiest de bibliotheek een aantal geschikte exemplaren. De ingediende stoel dient van hout te zijn en in uitstekende staat te verkeren. Donateurs maken kans op één jaar gratis lidmaatschap van de Bibliotheek Midden-Brabant.

Van maandag 8 tot en met woensdag 10 april is de vestiging Waalwijk gesloten vanwege de verhuizing. Op 11 april wordt de tijdelijke vestiging geopend, op 200 meter van de huidige bibliotheek. Toerisme & UITpunt Waalwijk zal daar ook aanwezig zijn met een deel van het assortiment. Op zaterdag 1 juni zal de vernieuwde bibliotheek op feestelijke wijze worden heropend.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie