HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Marian Pater verlaat SIOB
25-03-2013
De programmamanager Digitale innovatie en Onderzoek en kennisdeling zal zich gaan richten op nieuwe uitdagingen.
Na drie jaar verlaat Marian Pater het SIOB, zo wordt op de website bericht. Per 1 april gaat zij zich ‘richten op nieuwe uitdagingen’.

Maria Heijne, directeur SIOB, stelt in een reactie desgevraagd: 'Er is over het bericht met betrekking tot het vertrek van Marian Pater verder niets te melden dan wat er in het bericht [op de SIOB-website] staat. SIOB heeft inmiddels besloten een ander organisatiemodel in te voeren en niet meer met progamma's te werken in de voorbereiding van de integratie van de SIOB-taken met die van de Koninklijke Bibliotheek in 2015. Wij werken vanaf 1 april met twee inhoudelijke clusters van activiteiten, conform ons gepubliceerde Activiteitenplan 2013-2014. Dit zijn de clusters "Lezen, leren en informeren", waarin alle activiteiten rond Aangepast Lezen, Bibliotheek op school, laaggeletterdheid en mediawijsheid worden gebundeld en het cluster "Beleid, Kennis en Innovatie", waarin alle "regie"- en strategieactiviteiten worden gebundeld zoals onderzoek en kennisdeling, innovatie, ons speerpunt "collectie en context"' en ook de opdrachttaak Digitale Innovatie.
SIOB werft op dit moment een manager voor het cluster Beleid, Kennis en Innovatie.'

Over haar werkzaamheden schreef Pater bij haar aantreden op de SIOB-site: ‘Met het programma Digitale Innovatie borduren we voort op de nieuwe weg die de bibliotheken onlangs zijn ingeslagen. Ik help mee aan de bouw van een digitale infrastructuur voor de bibliotheken: we maken een mooie website en de techniek die daarbij hoort, met widgets die de site aantrekkelijk maken. Ook maken we een catalogus die dient als toegang tot de Collectie Nederland. Uiteraard zorgen we er in dit programma ook voor dat producten en diensten goed kunnen worden aangepast als dat nodig is; als iets technisch klaar is, moet er een vervolg mogelijk zijn. Het is de rol van mij als programmamanager om de resultaten en de projecten in verband te blijven zien en ervoor te zorgen dat we de koers handhaven die we hebben ingezet. Ik probeer bovendien de verbindende factor te zijn tussen het programma Digitale Innovatie en het programma Opleidingen. Voor dit alles zet ik me met veel enthousiasme in.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie