HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Almere opent Taalhuis
28-03-2013
Volgende week donderdag opent in de vestigingen Stad en Haven van de nieuwe bibliotheek Almere een zogeheten Taalhuis, waar iedereen terecht kan die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven.
De nieuwe bibliotheek stelt in een persbericht:  'In de regio Almere zijn er naar schatting 16.000 mensen tussen de 15 en 74 jaar die grote moeite hebben met lezen en schrijven. Dit is 14% van alle inwoners in onze stad. In heel Nederland heeft ongeveer één op de tien mensen moeite met lezen en schrijven. 
Het Taalhuis is er voor anderstaligen en voor mensen die hier geboren en getogen zijn.'

Vanaf de eerste week van april start het Taalhuis in de bibliotheken in Stad en Haven met een spreekuur. Iedereen die een vraag heeft over taallessen, zelf of met hulp wil gaan oefenen, of belangstelling heeft om vrijwillige taaltrainer te worden, is welkom tijdens een van de spreekuren.

Het Taalhuis is een samenwerking tussen het proefprogramma Taal voor het Leven van Stichting Lezen & Schrijven, de gemeente Almere en de nieuwe bibliotheek. Taal voor het Leven werkt samen met docenten en geschoolde vrijwilligers en gebruikt op maat gemaakt lesmateriaal. Uniek aan deze aanpak is dat vrijwilligers mensen op een laagdrempelige manier, in bijvoorbeeld een bibliotheek, helpen naar een hoger lees- en schrijfniveau.
Taal voor het Leven is naast de regio Almere/Flevoland actief in de regio’s Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Zie ook de website van Taal voor het Leven. (Zie verder ook dit verslag.)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie