HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Samenwerking Utrechtse bibliotheekorganisaties met RTV Utrecht
29-03-2013
Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken en BiSC leveren culturele informatie aan voor de website van RTV Utrecht.
De website van RTV Utrecht is verrijkt met de rubriek Agendatips, bevattende actuele culturele informatie uit de provincie. Gebruikers kunnen hier zien welke activiteiten in hun plaats of elders in de provincie Utrecht plaatsvinden, zoals toneel-, theater-, en bioscoopvoorstellingen.

De rubriek wordt gevuld in samenwerking met de Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken (SUB) en BiSC, zo wordt gemeld op de website van BiSC: ‘Deze samenwerking met RTV Utrecht en de bibliotheken is een logische stap die past bij de ambitie van BiSC en de bibliotheken om meer culturele informatie toegankelijk te maken voor gebruikers’.

De komende tijd zal de rubriek verder uitgebreid worden en zal worden onderzocht hoe ook particulieren en (culturele) organisaties via de G!DS informatie in de rubriek van RTV Utrecht zelf kunnen publiceren, de zogenoemde ‘user generated content’.

Naast RTV Utrecht zijn verschillende regionale partijen in de provincie Utrecht aangehaakt op deze database door hun website te koppelen aan de G!DS, de landelijke database van de openbare bibliotheken, bedoeld voor het verzamelen en weer ter beschikking stellen van informatie op cultureel en sociaal maatschappelijk gebied.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie