HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Boek.be presenteert Boekenbeestenkaart
03-04-2013
Bij het Vlaamse initiatief in het Jaar van het (Voor)lezen zijn 174 bibliotheken betrokken.
Boek.be presenteert Boekenbeestenkaart
Boek.be heeft het initiatief genomen voor een Boekenbeestenkaart, bedoeld om het publiek te stimuleren om aan kinderen een boek cadeau te doen op de traditionele cadeaumomenten, zoals het communie- of lentefeest. De kaart, die in heel Vlaanderen verspreid wordt, geeft korting op kinderboeken bij cadeaumomenten en bij ‘beestige’ uitstapjes. Kinderen tot 12 jaar en hun ouders kunnen het hele jaar grasduinen in talloze leestips op de website van Boekenbeesten, waar negen Boekenbeesten voor ondersteuning zorgen.

De Boekenbeestenkaart is in het leven geroepen ter gelegenheid van het Jaar van het (Voor)Lezen. ´Een boek is een cadeau voor het leven! Boeken koesteren kun je van jongs af leren. Onderzoek wijst bovendien uit dat de aanwezigheid van boeken in de thuisomgeving de schoolresultaten positief beïnvloedt. En dat lezen de rijke belevingswereld van kinderen stimuleert, wisten we al. Om al deze redenen zet Boek.be vanaf nu het hele jaar door een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod van kinderboeken in de kijker op Boekbeesten.be. Dankzij de Boekenbeestenkaart krijg je daar het hele jaar korting op kinderboeken, kun je meedoen aan toffe wedstrijden en krijg je regelmatig een nieuwsbrief met het laatste nieuws in de bus´, aldus Boek.be in een persbericht.

De eerste Boekenbeestenkaartactie loopt van 30 maart tot 31 mei en behelst 36 cadeautips, waaronder recente boeken als Het Frutselprutselknutselboek, Kleine man en God van Kitty Crowther of Milans Groote Oorlog van Patrick Lagrou, maar ook klassiekers als Het grote Annie M.G. Schmidt voorleesboek, Het Jungleboek of De grote GVR van Roald Dahl.

Er worden meer dan 200.000 exemplaren van de Boekenbeestenkaart gratis uitgedeeld door 180 boekhandels, 174 bibliotheken en 200 Fintro-kantoren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie