HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Studiedag 'De Jeugdbibliotheek van waarde'
06-04-2013
Op 23 mei 2013 organiseert het Vakberaad Specialisten Bibliotheekwerk 0 - 18 jaar haar jaarlijkse landelijke studiedag. Tijdens deze dag wordt het rapport 'DBibliotheek levert waarde' bekeken vanuit het perspectief van het jeugdbibliotheekwerk. 
In 2012 verscheen 'De Bibliotheek levert waarde', een rapport dat toekomstscenario’s voor het bibliotheekwerk schetst. Tijdens de studiedag verkennen de deelnemers met elkaar wat de waarde van de jeugdbibliotheek op dit moment en in de nabije toekomst kan zijn en wordt ingegaan op vragen als: Welke waarde heeft de jeugdbibliotheek voor ouders, kinderen en anderen? Hoe realiseren wij onze missie: kinderen met voor hen betekenisvolle media in aanraking brengen?

'Om succesvol te kunnen werken als cultureel ondernemer, als leesspecialist, als flexibele en eigentijdse medewerker is helderheid over de eigen missie nodig. Actieve inbreng is van grote waarde, daarom wordt tijdens het middagprogramma aan de hand van een concrete opdracht met elkaar besproken wat de Jeugdbibliotheek van waarde voor de deelnemers inhoudt,' aldus de organisatie van de studiedag.
Aan het woord komen onder andere sprekers als Claire Boonstra en Jannie van Vugt en de dag wordt traditiegetrouw afgesloten met een presentatie door de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk: Harmen van Straaten.

Voor informatie en inschrijven: Wendy de Graaff (wendy@wdgcommunicatie.nl)

Zie ook de folder Studiedag Jeugdbibliotheek van waarde (PDF)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie