HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sluiting dreigt voor Bibliotheek Delfzijl
09-04-2013
De bibliotheek aan de Oude Schans in Delfzijl moet mogelijk sluiten vanwege een bezuiniging van drie ton. Er zou dan nog slechts een bibliotheekvoorziening voor kinderen tot en met 12 jaar overblijven. 
Algemeen manager Alian Spelde van Biblionet in het Dagblad van het Noorden: 'Het is dramatisch. We moeten drie ton bezuinigen op een subsidie van 530.000 euro. Dit is echt de doodsteek voor het bibliotheekwerk in Delfzijl.' 
De resterende subsidie zou nog slechts toereikend zijn om voorzieningen in enkele lagere scholen open te houden, gerund door vrijwilligers.
Volwassenen en de oudere jeugd zullen dan naar biblliotheken in andere gemeenten moeten of zullen verstoken blijven van een bibliotheekvoorziening, aldus Alian Spelde tegenover RTV Noord.

De korting op de Delfzijlse bibliotheek maakt deel uit van een totaalpakket aan bezuinigingen van ruim 2 miljoen euro. Voor de bibliotheek gaat het om een korting van 100.000 euro per 1 januari 2015 en 300.000 euro met ingang van 2016.
Op 25 april zal de Delfzijlse raad zich uitspreken over de bezuinigingsvoorstellen van wethouder Meindert Joostens.

De bibliotheek roept de inwoners van Delfzijl op haar website op tegenover de raadsleden te protesteren tegen de bezuiniging, zodat zij tegen het voorstel zullen stemmen.

Zie hier voor het collegevoorstel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Anita Gerritsen
26-4-2013 07:43
Vanwege de leefbaarbeid en sociale voorzieningen die nu nog in Delfzijl zijn zou ik NEE stemmen tegen deze bezuininigsvoorstellen. Dat er bezuinigd moet worden dat is begrijpelijk, maar voorstellen van bijv de Christenunie om het IVAK en de Bibliotheek samen te voegen en in de Molenberg te laten huisvesten zijn mijn inziens goede alternatieven! Dan maak je gebruik van een goede centrum voorziening.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie