HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Schoonhoven op de schop
10-04-2013
De vestiging krijgt zelfbediening en drie belevingswerelden.
De Bibliotheek Schoonhoven, een vestiging van de Bibliotheek Krimpenerwaard, is vanaf morgen een maand lang gesloten in verband met een grootscheepse herinrichting, zo wordt gemeld op de website. De vloerbedekking wordt vervangen door een gladde vloer waarop nieuw meubilair een plaats krijgt. Er komt voor kinderen een voorleespodium en voor jongeren worden er werkplekken gecreëerd en komt er een loungemeubel. Ook voor volwassenen verandert er het een en ander.

Locatiemanager Jacolien Vermeulen op Dichtbij.nl: ‘We zetten de romans en de studieboeken qua onderwerp bij elkaar in drie belevingswerelden: Liefde & Leven, Spannend & Actief, en Literatuur & Cultuur. Op deze manier zien de klanten in één oogopslag welke aantrekkelijke boeken wij hebben over de onderwerpen waarin zij geïnteresseerd zijn. Op de “catwalk”, bij binnenkomst, presenteren we onze nieuwe boeken en dvd’s op grote displays. Voor iedereen die rustig wil werken bieden we werkplekken met gratis draadloos internet, in de buurt van de koffieautomaat. Daar vindt men tevens heerlijke zitbanken en een leestafel, bij de tijdschriften en kranten. Bovendien hebben we gelegenheid om lezingen en workshops voor kleine en grote gezelschappen te houden. Het Historisch OntmoetingsPunt, met alle publicaties over de stad- en streekgeschiedenis, krijgt ook een nieuwe, gezellig ingerichte, plaats.’

Vanaf vrijdag 10 mei kan het publiek weer terecht in de heringerichte en van zelfbediening voorziene bibliotheek, op 17 mei vindt de feestelijke heropening plaats. Over de herinrichtingsvoortgang zal regelmatig bericht worden op de Facebookpagina van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie