HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Brusselse bibliotheken zetten bakfiets in als 'mobiele minibibliotheek'
11-04-2013
De Nederlandstalige bibliotheken van Sint-Gillis en Vorst, twee gemeenten binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, hebben gezamenlijk een bakfiets aangekocht om letterlijk de straat op gaan, om te beginnen vandaag en morgen in het kader van een speelstraat in Sint-Gillis.
De bakfiets, die deels elektrisch aangedreven wordt, zal aanwezig zijn op buurtfeesten, speelstraten, autoloze zondagen en andere evenementen in de publieke ruimte.

Willem Stevens (SP.A), schepen van Nederlandstalige aangelegenheden en duurzame ontwikkeling in Sint-Gillis: 'Met deze bakfiets hebben we voortaan een mobiele minibibliotheek ter beschikking. Het is een ideale manier om de bibliotheken meer zichtbaarheid te geven en om boeken bij een publiek te brengen dat de bib niet kent of er niet gemakkelijk naartoe komt. Met de lente- en zomermaanden in het vooruitzicht, staat de bibliotheekbakfiets alvast klaar om de straten en pleinen van Sint-Gillis en Vorst te veroveren.'

In de 'rijdende minibibliotheek' zal naargelang het evenement telkens een aangepaste en aantrekkelijke collectie romans, stripverhalen en leuke, geïllustreerde kinderboeken beschikbaar zijn, zo wordt gemeld op de website van Bibliotheek Sint-Gillis.

De bakfietsbibliotheek is tot stand gekomen als onderdeel van een pilotproject in het kader waarvan de Nederlandstalige bibliotheken van Vorst en Sint-Gillis de krachten bundelen, zowel op het vlak van collectievorming als qua promotie en logistiek.Het Steunpunt van Brusselse Bibliotheken zal het project nauwgezet volgen, omdat het graag wil dat alle Nederlandstalige Brusselse bibliotheken nauwer gaan samenwerken. Binnenkort worden ook de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de mogelijkheden tot samenwerking tussen de twee bibliotheken.
Het project is tot stand gekomen met subsidie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest .


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie